HEDEF LGS 2024

May

29 Nisan Pazartesi günü Hedef LGS 2024 kapsamında 2. Dönemin başından beri yapılan deneme sınavlarında dereeceye giren ilk 15 öğrencimiz ile hakim ve savcılık mesleğinin bir gününü deneyimledik.

May

30 Nisan Salı günü Balıkesir İli Hedef 2024 LGS-YKS Koordinatörleri Nisan Ayı Toplantısı okulumuz ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

ALINAN KARARLAR

1-Okul Koordinatörlerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi.

a) Okulların maddi imkansızlıklar  dolayısı ile yerel yönetimler tarafından desteklenmesi.

b) Akademik başarının arttırılması için okulların  test, deneme vs.materyal olarak  desteklenmesi.

2-Okulların okul bazında eylem planı oluşturması ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Birimine

göndermesi.

3-İmam Hatip Okullarında program çeşitliliğinin istişare edilmesi.

Okulların bünyesinde birden fazla program çeşitliliği yerine, ihtiyaçlar doğrultusunda tek program

uygulaması yapılması tavsiye edildi.

4-KTS’ye eylem planlarının işlenmesi.

01 Mart 2024 tarihine kadar planlarda yer alan çalışmaların ve planların KTS ‘ye işlenmesi.

5- Üst öğrenim kurumlarının tanıtılması.

Her okulun üst öğrenim kurumlarının tanıtılması ve öğrencilerin motivasyonunun arttırılması için

çalışmalar yapılması. Kariyer günleri kapsamında yerel işletmelerin ziyaret  edilmesi.

6-  Akademik Takip Komisyonunun işleyişi.

Düzenli toplantılar yapılarak iş ve işleyişin düzenli takibinin yapılması ve akademik başarının düzenli takip edilmesinin sağlanması.

7- Bir sonraki toplantının 2024 Nisan ayında Karesi Merkez İmam Hatip Ortaokulunda yapılmasına karar verildi.

May

22 Nisan Pazartesi günü okulumuzda 8. sınıflarımıza yönelik, daha önce LGS’de çıkmış sorulardan oluşan Seviye Tespit Sınavı uygulanmıştır.

17 Nisan Çarşamba günü Rehber Öğretmenimiz Merve GÜLŞEN tarafından 8. Sınıf öğrencilerimize Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında "Dikkat ve Odaklanma" semineri verilmiştir.

4 Nisan Perşembe günü Hedef LGS 2024 kapsamında Psikoterapist ve Yazar Fatih PULAT velilerimize "Sınav Dönemi Ebeveynliği" konulu seminer vermiştir. Kendilerine teşekkür ederiz.

8. sınıf öğrencilerimize Rehber Öğretmenimiz Merve GÜLŞEN tarafından Hedef LGS 2024 kapsamında "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" konulu seminer verilmiştir.

6 Mart Çarşamba günü 8. sınıf velilerimizle Deneme Sınavları Analiz Toplantısı yapıldı. Katılım gösteren öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

29 Şubat Perşembe günü Bigadiç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Hedef 2024 LGS-YKS Koordinatörleri Toplantısı yapılmıştır.

Şbt

Hedef LGS 2024 kapsamında okulumuz 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine Merkezi Sınava yönelik Danışman Öğretmenlik uygulamamız her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. Görev alan öğretmenlerimize emek ve fedakarlıkları için teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Şbt

Hedef LGS 2024 kapsamında Rehber Öğretmenlerimiz Meltem ORAN ve Merve GÜLŞEN tarafından 8. sınıf öğrencilerimize "Etkili ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri" semineri verilmiştir.

Şbt

Deneme sınavlarının planlanması ve uygulanmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ara

Rehberlik servisi tarafından hazırlanan zaman yönetimi broşürünü 8. sınıf öğrencilerimize dağıtılmıştır.

Ara

21.12.2023 tarihinde okulumuz rehber öğretmenleri Merve GÜLŞEN ve Meltem ORAN okulumuz 8. sınıf öğrencilerine "Soru Çözüm Teknikleri" konulu seminer vermişlerdir.

Ara

Geçen yıl Şehit Turgut Solak Fen Lisesi'ni kazanan mezun öğrencimiz Ensar Muhammed IŞIK 8. sınıf öğrencilerimiz ile buluştu. LGS sürecinden, sınava nasıl hazırlandığından ve başarıya nasıl ulaştığından bahsetti. Öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Öğrencimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.