KTS

Haz

Sabah namazında Zağnos Paşa Camiinde buluştuk. Namaz sonrası öğrenci ve velilerle çorba ve çay içme esnasında güzel bir sohbet ortamı oluşturduk. Bu tür etkinliklerin en azından ayda bir tekrarlanması gerektiği sonucuna vardık.

Haz

Okulumuzda kızlar ve erkekler mescitleri bulunmaktadır. Kızlar mescidi yeniden düzenlenerek öğrencilerimizin rahatlıkla ibadetlerini yapabilecekleri ve Kur'an-ı Kerim derslerini işleyebilecekleri bir sınıfa dönüştürülmüştür.

Erkek öğrencilerimiz namazlarını okul bahçemizde bulunan camide veya okulumuzda bulunan erkekler mescidinde kılabilirler.

Haz

Bu yıl da okul tanıtımlarımızı gerçekleştirdik. Okul tanıtım filmi, broşür ve afişler hazırladık. Sosyal ortamlarda ve okul web sitemizde de okul tanıtımlarımızı gerçekleştirdik.

Haz

Web siteleri incelendi, güncel haberler takip edildi. Web siteleri ile ilgili bilgilendirme öğretmenlere okul konferans salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Okulumuzda Eylül ayından itibaren koçluk sistemi başladı. Öğrencilerimiz koçluğunda olan öğretmeleriyle öğle arası ve boş olan derslerinde takıldıkları soruları cevaplıyorlar. Özellikle 8. Sınıflarımız rehberlik servisiyle sürekli irtibat halindedir. Her öğrenci için ayrı bireysel ders çalışma programları hazırlandı. Öğrencilere verildi. Düzenli periyotlarla bireysel görüşmeler yapılıyor.

Yıllarca öğrenci yetiştirmiş olup hayatını eğitime adamış vefakâr öğretmenlerimizden Şahin TÜMER ile bir buluşma düzenledik.

Kalite Takip Sistemi kapsamında yıllarca öğrenci yetiştirmiş olup hayatını eğitime adamış vefakar öğretmenlerimizle buluşma kapsamında Türkçe Öğretmeni Şahin TÜMER Hocamız'ın tecrübelerinden faydalandık. Bizlerle bir söyleşi yapan öğretmenimiz, öğretmenlik yıllarındaki bazı ders dolu tecrübelerinden bize bahsederken aynı zamanda da öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal olduğuna da vurgu yapmıştır.

Öğretmenlerimiz ve okul idaremiz adına bu hoş sohbetinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyor ve kendisine sağlık ve huzur diliyoruz.

Okulumuzda uygulanan KTS etkinliklerinden değerler eğitimi, bilim, sanat, spor, sosyal ve kültürel etkinlikler alanında Ramazan ayına yaklaşırken depremde zarar görüp okulumuza gelen öğrenci ve velilerine okulumuzda açtığımız yiyecek standındı ve yardım sever öğrencilerimiz ve velilerimizden gelen yardımlarla destek olmaya çalıştık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nisan ayında okulumuz öğretmenleri Esra Aydeniz ve Ayşe Çankaya tarafında Kur’an Okuma Odası oluşturulmuştur. Kur’an Okuma Odası U şeklinde düzenlenmiştir ve ses sistemi bulunmaktadır. Amacına uygun şekilde kullanıma başlanmış olup Kuran-ı Kerim okuma etkinlikleri düzenlenmiştir. Etkinliğe ait fotoğraf ve videolar ekte sunulmuştur.

Kalite takip sistemi kapsamında okulumuz 7/F sınıfı öğrencilerinden Yusuf Mert Uyar, Ali Barış ve Ensar Kerem Yiğit tarafından hafta içi ve hafta sonu öğle namazından önce İHL Tatbikat Camii'nde mukabele uygulaması yapılmış ve uygun olan sınıflar 5. saatte okunan mukabeleyi öğretmenlerin gözetiminde takip etmişlerdir. Bu amaçla mukabele uygulamasıyla öğrencilerde Ramazan ayının Kur'an ayı olduğu bilinci oluşturulmaya çalışılmıştır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KALİTE TAKİP SİSTEMİ

İl MEM Tarafından Planlanan Başlık: Okul kütüphanesi, ders saati bitiminden 17.00’ye kadar öğrencilerimizin kullanımına açık tutulur ve öğrencilerimizin gerekli araştırmaları yapabilmesi için internete erişimleri sağlanır.

Okul kütüphanemiz ders saati bitiminden itibaren öğrencilerimizin kullanımına açık tutulmuş ve isteyen öğrencilerimizin gerekli araştırmaları yapabilmeleri için internete erişimleri sağlanmıştır.

Öğrencilerimiz özellikle kütüphanede yer alan kitaplardan seviyelerine uygun olanları incelemişlerdir. Bazı öğrencilerimiz okumak istedikleri kitabı evde okumak üzere kütüphanemizden ödünç almışlardır.

Kütüphanenin kullanımına bağlı olarak mart ayında da 27 Mart Kütüphaneler Haftası’nda kütüphaneye götürülmüş, haftanın anlam ve önemine uygun video izlettirilmiş, öğretmenlerimiz tarafından onların seviyelerine uygun kitap tanıtımı yapılmıştır.

KTS Mart ayı içerisinde öğrencilere rol model teşkil edecek emekli öğretmen Sayın Salih DÜLGER okulumuza davet edilmiştir. Öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşan SALİH DÜLGER Hocamızın yaptığı söyleşi öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi görmüştür. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Okul idaresinden Akademik Başarıyı Arttırma Ekibinden sorumlu müdür yardımcımız başkanlığında Okul Akademik Başarıyı Arttırma Ekibi Eylül ayında oluşturuldu. Her ay için uygulayacağımız görevlerden oluşan yıllık plan yapıldı.

Okulumuzda düzenli olarak yapılan Seviye Tespit Sınavı sonuçları analiz edilerek, listeler ve detaylar veliler ile gerek WhatsApp üzerinden gerekse yüz yüze yapılan görüşmelerle paylaşılmıştır. Eksik olan konuların tespitini branş öğretmenlerimiz belirlemişlerdir.

Mart ayı KTS kapsamında okulumuzda veli kabul mekanlarında "Değerler Eğitimi, Sportif Faaliyetler, Sosyal Faaliyetler" gibi alanlarda yapılan çalışmalar hakkında veliler bilgilendirildi. Hazırlanan broşürler velilere dağıtıldı.